Untitled_Artwork (1).jpg

Kontaktirajte nas

  • Facebook
  • Instagram

Hvala!

Splošni pogoji uporabe spletne strani Šalša

Splošni pogoji spletne trgovine Šalša so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami.
 
S spletno trgovino Šalša upravlja podjetje Okusi narave, Petar Luetić s.p., Gradiška 352, 2211 Pesnica, matična številka: 8894264000, davčna številka: 43632858.

 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Šalša, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Okusi narave in kupcem. Kupca zavezujejo Pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Obvezujemo se, da poslovanje spletne trgovine poteka v skladu z veljavno zakonodajo.

Vsebine, objavljene na spletni strani www.okusinarave.si so last podjetja Okusi narave, Petar Luetić s,p,. in se lahko uporabljajo le v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je kopiranje, razmnoževanje, objavljanje, prenašanje ali kakršenkoli drug način distribuiranja katerih koli podatkov, ki so del spletnega mesta www.okusinarave.si , razen v primeru danega pisnega dovoljenja s strani podjetja Okusi narave.

 

Spremembe določil

Pridržujemo si pravico občasnih sprememb pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na naši spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno. Vaše nadaljevanje uporabe spletne trgovine po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate. Priporočamo vam, da občasno pazljivo pregledate pogoje in pravila, ki so trenutno veljavna.

 

Varovanje in zaščita osebnih podatkov

 

Podjetje Okusi narave se zaveda pomembnosti varovanja osebnih podatkov, zato v skladu z zakonskimi določili, ki formalno določajo načine poslovanja varuje osebne podatke kupcev in preprečuje dostop do podatkov nepooblaščenim osebam.

 

Osebni podatki, ki jih kupec odda na spletni strani Šalša so shranjeni v posebni bazi podatkov in se uporabljajo izključno v namene poslovanja z našim podjetjem. Osebne podatke kupca lahko na njegovo zahtevo tudi trajno odstranimo. Nakupovanje in deljenje svojih podatkov je dovoljeno zgolj osebam starejšim od 15. leta, ostale osebe morajo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

 

 

Vračilo izdelka

 

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki kupijo izdelek za osebno rabo) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom.
 

Odstop od pogodbe lahko potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: okusinarave@gmail.com

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne ali po pošti na naslov prodajalca Okusi narave, Petar Luetić s.p., Gradiška 352, 2211 Pesnica ali ga osebno prinese na isti naslov. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se ne šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
 

V primeru, ko kupec poškoduje ali spremeni originalno embalažo izdelka, ga lahko terjamo za odškodnino. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. V tem primeru lahko kupca terjamo za odškodnino. 

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov, ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od teže in vrednosti pošiljke.
 

Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe (nakupa). V primeru, da bodo izdelki prispeli poškodovani zaradi neustrezno zaščitene pošiljke, lahko kupca terjamo za odškodnino. Za

pravočasno vrnjeno blago se šteje, če je bilo poslano na naslov prodajalca pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. 

be spletne trgovine po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate. Priporočamo vam, da občasno pazljivo pregledate pogoje in pravila, ki so trenutno veljavna.

Dostava in stroški dostave

 

Pri vrednosti nakupa nad 25€ stroške dostave poravna podjetje Okusi narave, Petar luetić s.p. V nasprotnem primeru poštnina znaša 2,99€. Kurir dostavi paket naslednji dan po odpremi pošiljke (dostav med vikendom ni), pri čemer bo kupec tudi pravočasno obveščen (preko elektronske pošte ali podobno). V primeru, da je kupec prejel poškodovan paket, nas je potrebno kontaktirati preko e-pošte ali kontaktnega obrazca. Naročene izdelke lahko kupec prevzame tudi osebno na naslovu Gradiška 352, 2211 Pesnica. V tem primeru poštnine ni, ne glede na znesek nakupa. Če želi izbrati takšen način prevzema, nas mora pred nakupom o tem obvestiti preko e-pošte ali kontaktnega obrazca.
 

Nakup za pravne osebe

 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične, le da kupec pri naročilu navede podatke o podjetju in podatek o obveznosti za obračun DDV. Če kupec želi račun na podjetje, zanj veljajo predhodno individualno dogovorjeni pogoji poslovanja. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v roku 14 dni od prevzema blaga brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).